25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Alt Penedès-Garraf Divendres, 26 de juliol de 2019

  El Voluntariat per la llengua, ben viu a l’estiu

  Durant el mes de juliol, el Voluntariat per la llengua (VxL) crea un nou format a Vilafranca del Penedès que enriqueix les converses en català: el VxL Estiu.

  Una proposta diferent

  Aquest és el cinquè any consecutiu que les trobades del VxL canvien de format durant el mes de juliol. El VxL Estiu  és una fórmula que facilita la trobada amb la parella lingüística, tal com es fa habitualment, afegint els avantatges de la conversa en grup.

  Així doncs, cada dimarts i dijous del mes de juliol, de 10 a 11 del matí, un grup format per una quinzena de persones, entre voluntaris i aprenents, s'ha trobat al Servei de Català per conversar en català.

  La dinàmica de les trobades s'ha dividit en dues parts. Durant la primera mitja hora, les parelles lingüístiques s'han distribuït per les dependències del Servei de Català per fer lectura en parella, seguint el material editat per la Direcció General de Política Lingüística, Llegir per parlar, llegir per aprendre. Aquest material té com a objectiu reforçar l'aprenentatge i l'ús de la llengua a través de la lectura i la conversa. A la segona part, els assistents han seguit conversant, però en aquest cas en un grup més gran, aprofitant l'enriquiment d'aquest nou format.

  Agraïment

  El VxL Estiu continua tenint molt bona acollida i tant voluntaris com aprenents l'han valorat positivament. "Em sento molt agraïda pel temps que donen els voluntaris", "ens enriquim mútuament amb les experiències de cadascú", "les lectures ajuden a parlar de moltes coses", "se m'ha fet curt, tinc ganes de més ", "els voluntaris tenen un valor diferent: ells no tenen necessitat de donar el seu temps, en canvi els aprenents sí que tenim necessitat d'aquest espai que ens donen i del seu temps". Aquestes són algunes afirmacions que els participants han fet com a valoració final d'aquesta cinquena edició del VxL Estiu. També, s'han recollit noves propostes per a l'estiu que ve. Tot i que aquesta activitat del grup s'ha acabat, algunes persones continuaran les trobades durant l'estiu i la majoria dels participants han manifestat les ganes de seguir participant al VxL el curs que ve.


  Cliqueu la imatge per veure'n més fotografies.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter