25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Oriental Dimarts, 23 de juliol de 2019

  93 parelles lingüístiques a Granollers, 21 procedències

  Un agraïment a totes les persones, entitats i establiments que fan possible el Voluntariat per la llengua de Granollers

  En aquest primer semestre del 2019 es van presentar 93 parelles lingüístiques a Granollers. Els aprenents, vinguts d'arreu del món, sumen un total de 21 procedències: Argèlia, Argentina, Bolívia, Brasil, Catalunya, Colòmbia, Equador, Espanya, França, Guinea, Hondures, Itàlia, Mali, Marroc, Mèxic, Moldàvia, Perú, Rússia, Senegal, Uruguai i Veneçuela.

  Dimecres, 19 de juny, es va celebrar a Roca Umbert la festa de comiat del Voluntariat per la llengua i dels Cursos de Català de Granollers 2018-2019. Pietat Sanjuán, directora del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, va entregar els diplomes a les parelles lingüístiques del primer semestre. A l'estiu continuen trobant-se 15 parelles lingüístiques.

  Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

  El VxL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d'assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d'Internet, a través de plataformes de videoconferència).

  L'any 2003, a Cornellà, va néixer el Voluntariat per la llengua i ja hi han passat més de 135.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l'Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia), Flandes (Bèlgica).

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter