25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Ca n'Ametller Diumenge, 30 de juny de 2019

  Quantes llengües es parlen a Molins de Rei?

  Deu anys després d'un primer recull de les llengües que es parlen a Molins de Rei, un nou material evidencia la diversitat d'orígens i parles que es poden arribar a sentir en aquesta població

  Quantes llengües es parlen a Molins de Rei? és el títol del desplegable que mostra la majoria de les llengües dels habitants d'aquesta població, a partir de la col·laboració dels alumnes dels cursos del Servei Local de Català (SLC) de Molins de Rei, del Consorci per a la Normalització Lingüística, i d'altres persones amb qui ha contactat la Regidoria de Nova Ciutadania de l'Ajuntament de Molins de Rei.

  La UNESCO va nomenar l'any 2008 Any Internacional de les Llengües i, aprofitant l'efemèride, l'any 2009, el SLC de Molins de Rei va presentar el primer mapa de les llengües de la població. Posteriorment, la mateixa UNESCO va proclamar l'any 2019 com l'Any Internacional de les Llengües Indígenes i per això, la Regidoria de Nova Ciutadania i el SLC han posat al dia l'anàlisi feta en aquell moment. Malgrat que no és una recerca exhaustiva, en el nou desplegable es recullen 28 llengües, una més que en l'anterior treball, si bé algunes ara no hi són i d'altres apareixen per primer cop.

  La festa de cloenda dels cursos i el Voluntariat per la llengua ha estat l'escenari de presentació d'aquest material, si bé se'n farà una presentació oficial i pública en el marc de la Festa Major. La lectura d'un poema en àrab i en català, escrit per un exalumne del SLC, ha recordat la condició de persones refugiades d'alguns dels informants que han fet possible aquesta publicació.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter