25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Alt Penedès-Garraf Dijous, 27 de juny de 2019

  "Arreglar el món en el temps que dura un cafè amb llet", de Lídia Raventós, guanya el IV concurs “Relats per al Cafetó”, a Sant Pere de Ribes

  l concurs, organitzat per l'associació de comerciants Fem Ribes i el Servei Local de Català de Sant Pere de Ribes, accepta relats que tenen com a tema qualsevol aspecte real o fictici relacionat amb la restauració o el sector comercial del municipi.

  Arreglar el món...

  El dimecres 26 de juny, emmarcat en la celebració de la Festa Major de Ribes, es va fer l'acte de lliurament dels premis del IV Concurs Relats per al Cafetó. La guanyadora d'aquesta quarta edició va ser la ribetana Lídia Raventós Rigual, que va presentar el relat Arreglar el món en el temps que dura un cafè amb llet. El jurat va atorgar un accèssit a Albert Rocamora pel seu relat Atestat. El relat guanyador ens transporta a un moment fugaç de la vida des de la plaça Marcer estant. El jurat va voler concedir l'accèssit a Atestat pel sentit de l'humor i la imaginació del relat.

  La guanyadora del primer premi es va endur 100 euros en tiquets regal per gastar en els bars i restaurants associats a Fem Ribes i el premi de l'accèssit van ser 20 euros, també en tiquets regal. Tots els participants van obtenir uns obsequis del Servei de Català, Fem Ribes i  l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

  Olga Borràs

  L'acte va comptar amb la presència de l'escriptora Olga Borràs, membre convidada en el jurat d'enguany. Borràs va ser l'encarregada de llegir els relats guanyadors i també va animar els assistents a continuar escrivint i els va adonar una sèrie de consells i suggeriments per millorar els textos i escriure millor.

  Van assistir a l'acte de lliurament de premis la presidenta de Fem Ribes, Marta Magdaleno Jacas; el regidor de Cultura i Comerç Local de Sant Pere de Ribes i últim president del Consell de Centre del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, Josep Moya, i altres representants de les entitats organitzadores, així com els quatre membres del jurat: Ana Bertran del CNL de l'Alt Penedès i del Garraf; Pilar Gabaldà, representant de Fem Ribes; Francesca Carmona, guanyador de l'edició 2017 i Olga Borràs, escriptora.

  26 relats

  El concurs, organitzat per l'associació de comerciants Fem Ribes i el Servei Local de Català de Sant Pere de Ribes, del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, accepta relats que se situen o tenen com a tema qualsevol aspecte real o fictici relacionat amb la restauració o el sector comercial del municipi. Es tracta d'una fórmula que uneix dos àmbits: la comunicació escrita en català i el sector socioeconòmic amb la voluntat d'implicar aquest sector en la promoció i difusió de la llengua catalana.

  Els organitzadors estan molt satisfets pel gran augment de participació. Enguany s'hi han presentat 26 relats, de 23 autors diferents. Aquests 26 relats han quedat recollits en una publicació que es podrà trobar als bars i cafeteries associats a Fem Ribes perquè els clients gaudeixin d'un moment de lectura mentre fan un cafetó. Cal destacar que molts dels relats han estat presentats per alumnes dels cursos de català del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf.


  Els guanyadors dels premis de la IV edició de "Relats per al Cafetó", junt amb alguns membres del jurat i representants de Fem Ribes, l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf.

   
  L'escriptora Olga Borràs va llegir un dels relats per al cafetó i va animar els assistents a continuar escrivint.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter