25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Ca n'Ametller Dijous, 27 de juny de 2019

  El Voluntariat per la llengua a Martorell assoleix xifres de rècord

  Increment en nombre de parelles lingüístiques, establiments col·laboradors i inici de les pràctiques lingüístiques

  El programa de Voluntariat per la llengua (VxL) al Servei Local de Català de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha assolit enguany xifres molt rellevants a la població baixllobregatina.

  D'una banda, el nombre d'establiments col·laboradors amb el VxL ha passat en un any de 65 a 140, amb un increment del 115 %. Aquests 140 comerços asseguren una atenció en català als nous catalanoparlants de Martorell.

  D'una altra banda, el nombre de parelles lingüístiques del VxL ha passat de 30 a 45, de manera que s'ha incrementat en un 50 %. Aquest fet implica més neoparlants que agafen confiança en català i més catalanoparlants habituals que constaten que no els cal canviar de llengua en múltiples situacions comunicatives.

  Finalment, 13 alumnes del Bàsic 3 (alumnes amb una formació en català superior a les 90 h) han portat a terme 38 pràctiques lingüístiques a 10 comerços martorellencs. Aquestes pràctiques han servit per fer veure a l'alumnat del curs bàsic homologat que el català no és tan sols una llengua d'aula, sinó un instrument amb el qual és possible portar a terme activitats quotidianes.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter