25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Oriental Divendres, 21 de juny de 2019

  Cloenda dels cursos de català de Montornès i Montmeló a la torre del Telègraf

  Els alumnes dels cursos de català d'ambdues poblacions fan la cloenda conjunta, un any més, amb la visita a la torre del Telègraf, una edificació situada al terme de Montornès que data del segle XIX.

  La torre del Telègraf està situada a can Bosquerons, als afores de Montornès. És una torre militar de 1848 que funcionà fins als anys seixanta del S. XIX, només 14 anys, amb  l'objectiu de passar informació entre els soldats dels termes de Granollers, amb la torre de Cassaca i el terme de Montcada al turó de Montcada, en el marc de les guerres Carlines. Té una alçada de 220 m a nivell del mar, una alçada estratègica per controlar visualment el Vallès i sobretot, les poblacions properes.

  El tèncic de patrimoni en Ferran Díaz ens ha explicat el funcionament del telègraf, el sistema de comunicació a través d'un codi inventat pels francesos que molt poca gent el coneixia per evitar l'espionatge. Ha mostrat l'espai ínfim en què havien de conviure els set soldats responsables de la torre i des de la part més alta els alumnes han albirat les muntanyes que envolten la zona.

  Ha estat una activitat molt positiva, tant per als alumnes d'una com de l'altra població. El trajecte fins a la torre és inclinat i presenta certa dificultat arribar-hi, però van reconèixer que valia la pena pujar i observar el Vallès a aquelles alçades.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter