25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Alt Penedès-Garraf Divendres, 21 de juny de 2019

  El Voluntariat per la llengua tanca el curs a Sant Quintí de Mediona i Gelida

  Durant el mes de juny, voluntaris i aprenents de Sant Quintí de Mediona i de Gelida es van trobar per valorar com havien anat les converses i celebrar el final de curs del Voluntariat per la llengua (VxL).

  Tant a Sant Quintí com a Gelida, l'objectiu de la trobada era valorar com havien anat les converses i celebrar el final de curs. L'acte es va acabar amb un pica-pica i amb el repartiment de diplomes a la participació. S'espera tornar a iniciar una nova tongada de converses en català durant el curs que ve.

  Sant Quintí de Mediona

  El 12 de juny, una desena de persones van assistir a la cloenda del curs del VxL a Sant Quintí de Mediona. A la trobada hi van assistir els participants del VxL; l'alcalde i la regidora en funcions, Pol Pagès i Carme Medina; Empar Cachá, professora del curs de català del programa "Parlem-ne" que promou el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, i Gemma Garcia, dinamitzadora del VxL a l'Alt Penedès. Durant el curs han participat al programa 11 persones, entre voluntaris i aprenents.

  El VxL és present al municipi de Sant Quintí de Mediona des de l'any 2007, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament (organisme adherit al VxL) i al programa "Parlem-ne" que promou el Consell Comarcal de l'Alt Penedès.

  Gelida

  El 17 de juny, una quinzena de persones es van trobar per celebrar el final de l'edició de VxL a Gelida. En aquest cas, durant el curs hi han participat 16 persones, entre voluntaris i aprenents, que han fet les 10 hores de conversa en dos períodes, a l'octubre i a l'abril. A banda de les trobades de les parelles lingüístiques per conversar en català, el grup gelidenc també ha organitzat algunes activitats col·lectivament, com ara trobades per fer jocs de taula, participació al concurs de jeroglífics "Endevina-la!" a Vilafranca i alguna sortida.

  A Gelida el VxL hi és present des de l'any 2008 gràcies a col·laboració de l'Ajuntament, organisme adherit al programa.


  El grup del Voluntariat per la llengua a Gelida

  Tot l'any

  El Voluntariat per la llengua és obert durant tot l'any i hi pot participar tothom que sigui major d'edat i tingui disponible una hora a la setmana per fer una trobada amb una altra persona per conversar en català. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer directament al Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès (c. de Pere el Gran, 32), en els horaris d'atenció al públic: de dilluns a divendres, de les 10 del matí a les 2 del migdia.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter