25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Alt Penedès-Garraf Divendres, 21 de juny de 2019

  Trobada de parelles lingüístiques i exposició de titelles a Vilafranca

  Una quinzena de persones, entre voluntaris i aprenents de Vilafranca del Penedès van compartir experiències del Voluntariat per la llengua (VxL) i van valorar com havien anat -o com anaven- les sessions de conversa.

  Bones valoracions

  La trobada es va fer el 13 de juny i les valoracions van ser positives i engrescadores. Alguns voluntaris manifestaven: "M'ho passo molt bé", "és molt enriquidor conèixer altres persones", "sempre hi ha coses per parlar", "ha anat molt bé". Els aprenents comentaven que amb el VxL havien progressat molt: "el VxL va molt bé, tens més confiança per parlar", "m'ha anat molt bé practicar el català", "m'ha ajudat molt per desenvolupar-me parlant en català, perquè havia nascut aquí, però no el parlava", "volia aprendre". A part de l'aprenentatge, també valoraven positivament la part lúdica i humana que els oferia el programa: "Ens ho passem molt bé", "ens agrada molt", "les llengües són per obrir fronteres, conèixer persones...".

  Els titelles ajuden a avançar

  Aquest mateix dia es van exposar els titelles que s'havien creat al taller que s'havia fet durant els mesos d'abril i maig. El taller va anar a càrrec d'Analía Invernizzi, escenògrafa i aprenenta del VxL, i hi van participar una quinzena de persones, entre voluntaris, aprenents i alumnes del cursos de català. L'objectiu era conèixer l'antiga tècnica de construcció dels titelles catalans i recrear-la amb materials actuals.

  Per a l'Analía conduir el taller de titelles va ser tot un repte per al seu aprenentatge de català. Buscar informació sobre el tema i treballar el vocabulari pertinent per transmetre'l als seus alumnes, van ser dues feines que va haver de fer per tirar endavant aquesta activitat.

  L'exposició va mostrar el treball i el resultat final. Els participants n'estaven molt satisfets.

             


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter