25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Barcelona Divendres, 21 de juny de 2019

  Ens acostem a la vida i obra de Teresa Pàmies

  Montse Barderi, comissionada de l'Any Teresa Pàmies, durant la xerrada sobre l'autora a l'Espai Avinyó.

  Montse Barderi, comissària de l'Any Teresa Pàmies, va oferir una visita comentada a l'exposició "Teresa Pàmies. Tot és en els llibres" i la xerrada "Un passeig per la vida i obra de Teresa Pàmies", ahir dijous 20 de juny, a l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura.

  Les commemoracions per l'Any Teresa Pàmies van començar ahir dijous, 20 de juny, al CNL de Barcelona amb una activitat a càrrec de Montse Barderi. La comissionada de l'Any Teresa Pàmies va oferir una visita comentada a l'exposició "Teresa Pàmies. Tot és en els llibres", a l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura. Tot seguit, va endinsar-se plenament en el personatge a través de la xerrada "Un passeig per la vida i obra de Teresa Pàmies", en què algunes persones del públic van participar amb la lectura de textos de l'autora.

  Els assistents a l'activitat van poder conèixer episodis clau de la vida de l'escriptora, que van servir per traçar pinzellades sobre trets de la personalitat, com el compromís social i polític i la consciència feminista, que mai no va abandonar. Barderi també va parlar de l'obra de Pàmies, autodidacta i novel·lista que "custòdia la llengua catalana des de l'exili, amb una veu única, d'una gran veracitat". 

  Tant la ponent com el públic van remarcar la importància de reivindicar Teresa Pàmies no només com a cronista d'una època, sinó com a literata. 

  L'exposició "Teresa Pàmies. Tot és en els llibres" es podrà visitar a l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura fins al 5 de juliol.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter