25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Roses Dijous, 13 de juny de 2019

  Voluntariat per la llengua exprés en la sortida a Besalú del Servei Local de Català de Sant Just Desvern

  El divendres 7 de juny, el Servei Local de Català de Sant Just Desvern va acomiadar el curs amb una sortida en autocar a Besalú, espai on transcorre l'acció de la novel·la El pont dels jueus de Martí Gironell, llegida durant el tercer trimestre en els Clubs de Lectura.

  Un cop a la vila comtal es va fer una visita guiada pel pont Vell, les restes de la sinagoga, els banys jueus i el monestir de Sant Pere. Es va dinar en un restaurant proper i es va agafar l'autocar per tornar cap a Sant Just .

  En la sortida van participar-hi 40 persones, entre membres dels Clubs de Lectura, alumnes, voluntaris i aprenents del CNL Roses, la presència dels quals va permetre dur a terme la pràctica de dinamització Voluntariat per la llengua exprés.

  Amb el Voluntariat exprés es facilita la conversa entre voluntaris i aprenents que van canviant de parella i el coneixement entre els assistents. També serveix per animar els participants a apuntar-se al programa del VxL.

  Durant el trajecte de tornada en autocar, es va fer recompte del nombre de converses que cada participant havia mantingut a través de l'activitat del Voluntariat exprés i es va obsequiar els més conversadors, que n'havien fet 11, amb diversos premis, entre ells un exemplar de la novel·la Claus i Lucas d'Agota Kristof.

  A més d'aquesta sortida, els participants dels Clubs de Lectura van dur a terme dues activitats més de llengua i cultura al final dels trimestres anteriors, relacionades amb les novel·les La felicitat de Lluís Anton Baulenas i Desig de xocolata de Care Santos.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter