25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Barcelona Dimecres, 12 de juny de 2019

  Voluntaris i aprenents visiten el Museu del Disseny durant la seva primera experiència VxL

  Foto de grup al final de l'acte.

  Una trentena de noves parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua (VxL) es van conèixer ahir en un acte organitzat per la Delegació de Sant Martí del CNL de Barcelona.

  El Voluntariat per la llengua i la Delegació de Sant Martí del CNL de Barcelona van organitzar ahir dimarts, 11 de juny, un acte de presentació de parelles lingüístiques al Museu del Disseny de Barcelona

  Els prop de 30 voluntaris i aprenents que van participar-hi es van trobar primer en una sala on van conèixer la seva parella. Després, la delegada del CNL a Sant Martí, Anna Simó, va fer una breu benvinguda als assistents i va donar pas al parlament de Marta Jové, representant del museu i exvoluntària per la llengua. El seu testimoni va servir per retratar de manera emotiva què havia significat per ella formar part del Voluntariat per la llengua, una experiència que "em va ensenyar a acceptar l'altre tal com és i a respectar-lo a partir de la diferència".

  Marcel Pellejà, responsable del VxL, va donar unes pinzellades sobre el funcionament del programa. Per acabar, Assumpta Escolà, directora del CNL de Barcelona, va explicar com des del CNL es treballa per extendre el coneixement i l'ús de la llengua catalana i va remarcar l'èxit del Voluntariat per la llengua.

  Tot seguit, voluntaris i aprenents es van dividir en grups per visitar les diferents sales que contenen la col·lecció permanent del museu. Les parelles lingüístiques van mantenir una primera conversa distesa, mentre aprenien sobre la història del vestit, sobre el disseny de productes quotidians o admiraven col·leccions d'arts decoratives diverses. 

  En acabar la visita, tothom va poder gaudir d'una orxata gentilesa de Tio Che, orxateria centenària situada a la Rambla del Poblenou, i d'aquesta manera es va tancar una primera experiència VxL ben animada.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter