25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Montserrat Dimecres, 12 de juny de 2019

  Visita guiada pel Cementiri Vell d'Igualada

  Alumnes dels cursos de català i participants del Voluntariat per la llengua van fer una ruta guiada pel Cementiri Vell d'Igualada per conèixer-ne la seva història.

  La ruta va anar a càrrec de l'historiador David Martínez, de l'Ajuntament d'Igualada, i va arrencar a les 10 del matí davant la porta d'entrada del Cementiri Vell. A la façana, un plafó explicatiu va servir per conèixer les diferents ampliacions que s'hi van fer al llarg dels anys. Una d'aquestes ampliacions va ser l'anomenat 'cementiri lliure', que era l'espai on s'enterraven aquelles persones que no professaven la religió catòlica.

  El Cementiri Vell és una edificació que es va construir l'any 1816 després de la clausura definitiva de l'antic cementiri, ubicat a l'actual placeta del Bruc. Es va inaugurar l'any 1819, ara fa 200 anys. Més tard, el 1875, Celdoni Guixà va fer-ne la porta d'entrada, que és d'estil neoclàssic.

  La visita va tenir molt bona acceptació entre els assistents ja que va servir per conèixer la història i els secrets que s'amaguen darrere d'aquesta edificació emblemàtica.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter