25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Montserrat Dimecres, 5 de juny de 2019

  Recorregut per Manresa: la Seu, la Cova de Sant Ignasi i la Manresa modernista

  Participants del Voluntariat per la llengua de Manresa van gaudir, el passat dia 2 de juny, d'una ruta guiada per diferents espais emblemàtics de la ciutat, juntament amb un grup de parelles lingüístiques de Rubí. El grup vallesà va venir a passar el dia a la nostra ciutat gràcies a una sortida organitzada per Òmnium Rubí i el Servei Local de Català de Rubí, amb la col·laboració d'Òmnium Bages.

  El grup del Voluntariat per la llengua de Manresa vam trobar-nos amb el grup de Rubí a les 10 del matí a la Seu. La ruta guiada, que va començar en aquest punt, va anar a càrrec de Josep Galobart.

  A l'interior de la basílica de la Seu vam descobrir la cripta, el baptisteri i vam poder contemplar alguns retaules, com el del Sant Esperit. Després vam visitar el museu històric, que es troba al pis superior, i que no sempre és obert al públic. En aquest espai vam contemplar l'anomenat "frontal florentí", teixit i brodat a Florència i adquirit pel manresà benestant Ramon Saera l'any 1357. 

  Des de la Seu vam anar fins a la Cova, lloc de pregària i recolliment per a Ignasi de Loiola, que s'hi va estar durant onze mesos, l'any 1522.  En aquest espai hi va escriure el seu llibre Exercicis Espirituals.

  A continuació, vam fer parada a la seu d'Òmnium Bages, on ens va oferir un petit esmorzar i vam poder descansar abans de continuar el recorregut. 

  Per finalitzar, vam caminar fins al Passeig Pere III, on el guia ens va explicar la història d'edificis modernistes tan emblemàtics com el Casino, el Teatre Kursaal o la Buresa.

  La valoració dels participants va ser molt positiva ja que els va agradar ampliar els coneixements de la ciutat on viuen.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter