25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Tarragona Dimarts, 4 de juny de 2019

  Celebrem el Dia Internacional del Joc

  El 28 de maig és el Dia Internacional del Joc i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona s'hi ha adherit incrementant les activitats lúdiques dins i fora de les aules

  Conscients del fet que la incorporació del joc a les aules és una manera d'aprendre català de manera informal, gairebé sense adonar-se'n, i de generar espais de conversa, a més de fomentar la cohesió de grup, durant la setmana del 27 al 31 de maig es varen intensificar les activitats lúdiques per a alumnes que normalment ja són presents a l'aula i s'hi van convidar parelles lingüístiques i usuaris del Centre.

  A Tarragona, per exemple, als nivells Inicial i Bàsic es va jugar a un bingo i a un joc de l'oca adaptats per aprendre verbs i lèxic, respectivament. A més, el dia 29 es van organitzar dues sessions (al matí i a la tarda) per jugar al Boggle, un joc per crear paraules a partir d'una combinació de lletres.

  Per altra banda, a les aules de Salou, Vila-seca i el Vendrell es va jugar a diversos jocs universals enfocats a l'aprenentatge de la llengua, com el joc de l'oca, l'Scrabble, jocs de relacionar, etc.

  Finalment, a Calafell a més de jugar amb jocs diversos a l'aula, es va organitzar una exitosa tarda de Scrabble en una vermuteria davant de mar (L'Espineta), oberta a alumnes, parelles lingüístiques i població en general, a la qual van assistir unes 30 persones. Es va comptar amb la dinamització d'un membre de la Federació Internacional de Scrabble en Català, que va ensenyar normes i trucs diversos. També hi va col·laborar la botiga de joguines Ralet, ralet...

  Tots els actes s'inserien dins de la campanya "I tu, jugues en català?" i es va aprofitar per distribuir material de la campanya (com llapis) i exemplars de llibrets de passatemps en català.

  Podeu veure més fotografies al compte de Facebook i un extens reportatge al compte de la Federació Internacional de Scrabble en Català sobre l'acte de Calafell.

    

  Jocs a les aules de Tarragona

  Sessió de Boggle a Tarragona

    

  Jocs a les aules del Vendrell, Salou i Vila-seca

  Tarda de Scrabble a la vermuteria L'Espineta de Calafell


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter