25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Sabadell Dimecres, 29 de maig de 2019

  Alumnes del taller de literatura de Sant Quirze fan la Ruta Capmany

  Guiats per Maria Nunes, escriptora i crítica literària

  El 27 de maig els alumnes del taller de literatura organitzat per l'Oficina de Català de Sant Quirze del Vallès van anar a Barcelona per seguir la Ruta literària de Maria Aurèlia Capmany de la mà de l'escriptora i crítica literària Maria Nunes. Aquest itinerari està basat en la vida de l'autora barcelonina i dues de les seves obres més conegudes: Un lloc entre els morts i Feliçment jo soc una dona.

  El recorregut va començar a la ronda de Sant Pere, davant de la casa on va néixer M. Aurèlia Capmany. Després, els alumnes van recórrer alguns dels llocs on va viure o que apareixen a les seves novel·les. La ruta finalitzà a la plaça Reial, on va passar els darrers anys l'autora i regidora de l'Ajuntament de la capital catalana.

  Els alumnes del curs havien llegit prèviament la novel·la Feliçment jo soc una dona i l'havien comentada a classe. Així va ser molt interessant descobrir molts dels indrets que hi apareixen i posar imatges als passatges descrits per l'autora barcelonina.

  Aquest itinerari forma part del segon volum de Rutes literaris de Barcelona de Maria Nunes, que recull les barcelones que apareixen a les obres de Joan Salvat-Papasseit, Josep Pla, M. Aurèlia Capmany i Mercè Rodoreda.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter