25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Ca n'Ametller Dimarts, 21 de maig de 2019

  Alumnes i participants del Voluntariat per la llengua d'Olesa de Montserrat visiten la Torre del Rellotge

  Els olesans Xavier Rota, regidor de Cultura, i Joan Soler Gironès, guia del Departament de Medi Ambient, han fet viatjar els assistents a l'edat mitjana

  El divendres 17 de maig l'Oficina de Català d'Olesa de Montserrat, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha organitzat una visita guiada pel nucli antic de la vila adreçada a alumnes i participants del Voluntariat per la Llengua en el transcurs de la qual han pujat a la Torre del Rellotge, recentment restaurada i oberta al públic, des d'on han pogut gaudir d'unes magnífiques vistes panoràmiques d'Olesa.

  La visita ha anat a càrrec dels olesans Xavier Rota, regidor de Cultura, i Joan Soler Gironès, guia del Departament de Medi Ambient, els quals, amb les seves explicacions, han fet viatjar els assistents a l'edat mitjana. També han visitat la Sagrera al voltant de l'església.

  La Torre del Rellotge, que està a tocar de l'església parroquial, té les característiques d'una torre de defensa i, en època medieval, havia estat lligada a una construcció amb tipologia de castell. Actualment, és un dels elements més significatius i representatius del municipi ja que està catalogat com a bé cultural d'interès nacional.

  L'Oficina de Català, amb col·laboració amb l'Ajuntament d'Olesa, han organitzat aquesta visita guiada per donar a conèixer el patrimoni cultural i històric de la vila.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter