25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Ca n'Ametller Dimecres, 22 de maig de 2019

  Castellbisbal celebra el 3r Dictat Català

  Foto d'Aleix Mateu

  Teresa Pàmies és l'autora triada en aquesta ocasió per al text del Dictat

  L'Oficina de Català de Castellbisbal, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha organitzat, conjuntament amb l'Ajuntament, el 3r Dictat Català de Castellbisbal a la sala d'actes municipal el dimecres 15 de maig.

  Han encapçalat l'acte la regidora d'Educació, Melania Solís, que ha glossat la figura de l'escriptora triada, Teresa Pàmies, especialment com a dona i feminista, en el seu paper entre les que ens han precedit en la lluita pels drets de les dones; i el director del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, Marc Piera, que ha parlat sobre l'origen del Dictat Català i de com s'ha anat estenent pel Principat.

  L'acte també ha comptat, com sempre, amb la participació inestimable del Col·lectiu Capbreu, entitat que dona el primer premi, a banda de col·laborar en el lliurament i la rebuda de documentació dels 26 participants.

  El text del dictat, del llibre La filla del gudari, de Teresa Pàmies, ha servit per explicar que enguany es commemoren els 100 anys del naixement de l'autora, de la qual s'ha fet un repàs de la biografia.

  Per acabar, s'han dictat deu paraules (amb alguna dificultat ortogràfica), per tenir en compte en cas d'empat.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter