25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Ca n'Ametller Dilluns, 20 de maig de 2019

  La classe de l'Elemental 3 rep la visita de la Colla de Diables de Sant Andreu de la Barca

  La Colla de Diables de Sant Andreu de la Barca ha dinamitzat els continguts d'una unitat didàctica dedicada a la Festa Major

  El Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha convidat la Colla de Diables de Sant Andreu de la Barca a la classe de l'Elemental 3 a fi de complementar i dinamitzar la unitat 2 del temari que porta per nom "Fem Festa Major".  

  L'activitat ha anat a càrrec de Xavi Bes i Bea Ibáñez, president i component de la Colla de Diables respectivament.

  El president de la Colla de Diables ha explicat el funcionament de l'entitat i n'ha fet un petit resum des del punt de vista històric atès que l'entitat farà 25 anys l'any vinent, ha comentat les activitats que desenvolupen i les col·laboracions amb el Centre Penitenciari Brians o la Marató de TV, també ha parlat de la secció infantil de la colla que porta per nom Ous de drac i ha presentat les seves bèsties de foc, a banda de fer un repàs per tots els termes relacionats amb el foc i amb les colles de diables.  

  Els alumnes han rebut amb molt d'interès aquesta oportunitat de conèixer un dels participants de la festa de primera mà, cosa que s'ha vist reflectida posteriorment amb les nombroses preguntes que han fet en acabar l'exposició. Després de conèixer l'entitat, de ben segur que una bona part dels alumnes participaran en les diferents activitats anuals que preparen a Sant Andreu de la Barca i potser fins i tot algun s'hi acabarà implicant d'una manera més directa.

  No hi han faltat elements com el barret, el mocador, la forca o la capa que s'han utilitzat després d'atrezzo per a la foto de grup.

  Properament l'entitat s'adherirà al Voluntariat per la llengua i en aquests moments el president ja és voluntari per la llengua.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter