25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Àrea de Reus Dilluns, 20 de maig de 2019

  Sis noves parelles lingüístiques al Voluntariat per la llengua de Cambrils

  Voluntaris i aprenents es van conèixer en una sessió formativa a l'Ateneu Juvenil.

  Dimecres passat es van formalitzar sis parelles lingüístiques del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus (CNL) a la sessió de presentació  del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Cambrils. 

  La tècnica responsable del programa, Rut Ortizes van encarregar de donar als participants informacions i instruccions perquè l'experiència com a membres d'una parella lingüística resulti ben positiva. En aquest sentit, van detallar alguns dels materials lliurats a les parelles que poden utilitzar a l'hora de conversar i va destacar el grup de conversa Fem un beure?, que té com a objectiu parlar en català en un ambient informal. Aquesta iniciativa és oberta a tothom, es formi part o no del VxL, i que es fa cada dimecres a les 18 h a El Tamboret, establiment col·laborador del programa. 

  Una altra activitat proposada per a aquest trimestre i que involucra la xarxa d'establiments col·laboradors del programa són les pràctiques lingüístiques, unes petites converses que l'alumnat dels curs de nivell bàsic 3 i els aprenents del VxL podran fer en diversos comerços del municipi acompanyats de la parella lingüística. 

  Els voluntaris inverteixen una hora setmanal durant deu setmanes a conversar en català amb l'aprenent a fi que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en aquesta llengua en un ambient distès, mentre fan noves amistats i s'enriqueixen mútuament.  

  Les persones que estiguin interessades a col·laborar-hi com a voluntàries o com a aprenentes encara hi són a temps, i poden adreçar-se al Servei de Català de Cambrilssituat a la segona planta de l'Ateneu Juvenil (av. de l'Horta de Sta. Maria, 14), per telèfon (977 79 26 88) o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). També poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat, o fer el tràmit als punts d'inscripció del Voluntariat per la llengua distribuïts pel Baix Camp i el Priorat.  

  Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 ja hi ha participat més de 135.000 parelles. 


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter