25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Roses Dimarts, 14 de maig de 2019

  I Caminada de l’alumnat i el VxL del CNL Roses a la Penya del Moro

  A principis de maig més de 90 persones entre alumnat dels cursos de català per a adults, VxL, amics i acompanyants del Centre de Normalització Lingüística Roses van gaudir d'una caminada fins a la Penya del Moro, en plena serra de Collserola.

  La sortida es va fer des de dos punts: una des de Sant Feliu i l'altra des de Sant Just. També es va donar una bossa com a obsequi als participants amb el logotip reestilitzat del CPNL i els 30 anys que commemorem enguany.

  Un cop allà, personal de l'Arxiu Municipal de Sant Just va fer una visita guiada al jaciment ibèric de la Penya del Moro. L'indret ja era freqüentat durant l'edat de bronze - ara fa uns 2850 anys- per la població ibèrica del Baix Llobregat, que pertanyia a la tribu dels laietans, però no va ser fins al segle VI a C que s'hi van edificar les primeres construccions ibèriques. El moment àlgid del poblat se situa entre els anys 450 i 300 abans de la nostra era. També es poden veure les restes d'una torre de defensa medieval que té gairebé 4 metres de diàmetre i 1,20 metres d'alçada.

  Des del cim es pot abastar amb la vista tota la plana del Baix Llobregat fins a la desembocadura del riu Llobregat, un regal per a la mirada.

  L'activitat va ser molt ben valorada per l'alumnat i el VxL del CNL Roses; van conèixer l'entorn i l'alfabet ibèric, van poder practicar la llengua catalana, fer salut i cohesió de grup.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter