25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

  • CNL Ca n'Ametller Dimarts, 14 de maig de 2019

    Pedro Jiménez i Javier Jiménez, guanyadors del concurs gastronòmic "La teva recepta" de Sant Andreu de la Barca

    De l'1 al 28 d'abril s'ha pogut participar en el concurs "La teva recepta" que dona visibilitat a les receptes que es poden trobar al blog "Enganxa't al català", presentades per alumnes i parelles lingüístiques a la Trobada Gastronòmica Intercultural

    El Servei Local de Català (SLC) de Sant Andreu de la Barca, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha posat en marxa una nova edició, la cinquena, del concurs gastronòmic "La teva recepta" a fi de dinamitzar les receptes que es poden trobar al blog "Enganxa't al català" dels plats que alumnes i parelles lingüístiques aporten a la cloenda del curs.  

    El concurs ha consistit a fer un comentari a qualsevol de les vint-i-sis receptes presentades el 2018. Se sortejaven dos exemplars del llibre de Joan Roca Cuina mare. Receptes senzilles i tradicionals per cuinar a casa, de Columna Edicions. Joan Roca és el xef del restaurant El Celler de Can Roca que ha rebut, entre d'altres reconeixements, tres estrelles Michelin.

    Pedro Jiménez, alumne del curs de nivell Intermedi i aprenent del Voluntariat per la llengua, ha obtingut un dels exemplars del llibre perquè la seva recepta pastís de formatge ha estat una de les més comentades amb un total de 20 comentaris.  

    Javier Jiménez ha estat el guanyador per sorteig entre tots els participants, sorteig fet a Ràdio Sant Andreu dins de l'espai setmanal del SLC al programa Via Directa. Hi ha hagut la coincidència que és el fill de l'altre guanyador, Pedro Jiménez, i ha comentat la recepta del seu pare.

    Les receptes més comentades, a banda de la guanyadora, han estat la beguda equatoriana menja i beu, presentada per Maritza Fortun, les perronillas, uns dolços castellanolleonesos presentats per M. Luz Turrión o la truita de patates amb menta, una recepta andalusa de Toni López.   

    En aquests moments es poden trobar al blog "Enganxa't al català", dins l'apartat del "Receptari", gairebé 200 receptes entre primers i segons plats, postres i begudes, fruit de les aportacions fetes per alumnes i parelles lingüístiques a la Trobada Gastronòmica Intercultural amb què es clou el curs des del 2013. 

    Enhorabona als guanyadors i moltes gràcies a tots els participants!

    Enllaços relacionats


Centres





Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes