25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Eramprunyà Dimarts, 7 de maig de 2019

  T’agraden les parelles ben avingudes? Al Voluntariat per la llengua, sí!

  T'agraden les parelles ben avingudes?

  Tens ganes de parlar en català amb gent que l'està aprenent? Fes-te voluntari per la llengua. Ara també virtual! Visita l'adreça vxl.cat

  Necessites practicar el català? Inscriu-te al Voluntariat per la llengua. Ara també virtual. Visita l'adreça vxl.cat

  La Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) van iniciar l'any 2017 una acció de difusió i donar a conèixer una nova modalitat del Voluntariat per la llengua: el VxL virtual. Aquesta modalitat virtual s'ha pensat per a persones que, per la distància geogràfica, no poden coincidir presencialment. L'eix central de la campanya és un vídeo amb parelles ben avingudes que convida a inscriure's al programa.

  Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. El compromís de les parelles lingüístiques és trobar-se una hora la setmana durant almenys 10 setmanes per parlar, en català, del que vulguin en un context distès, el dia i l'hora que els vagi bé. Amb la modalitat virtual, ho podran fer des d'un ordinador o dispositiu mòbil amb el programa de videoconferència que més els convingui.

  Per participar al programa cal ser major d'edat i indicar l'opció escollida entre la modalitat virtual, la presencial o ambdues.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter