25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL l'Heura Dimarts, 30 d'abril de 2019

  Presentació de la Gramàtica essencial de la llengua catalana

  El passat 3 d'abril es va presentar a Santa Coloma de Gramenet la Gramàtica essencial de la llengua catalana de l'Institut d'estudis Catalans (IEC). La presentació va anar a càrrec de Judit Feliu, de l'IEC, a la Biblioteca del Fondo.

  Feliu va explicar el conjunt d'obres que formen part del projecte gramatical de l'IEC i la relació entre elles. Com un joc de nines russes, els continguts de la Gramàtica de la llengua catalana (GIEC), la més àmplia i exhaustiva, contenen els de la Gramàtica essencial (GEIEC), que n'és un resum i la podem trobar només en línia. La GEIEC conté al seu torn la Gramàtica bàsica, que tornarà a resumir de forma més planera i entenedora els continguts de la GEIEC i que estarà adreçada un públic no especialitzat.  Aquesta Gramàtica bàsica serà la de consulta més habitual entre els nostres alumnes i està previst que surti a la llum el proper mes de setembre, només en format paper.

  Feliu va fer també un repàs als criteris que es van seguir per elaborar la GEIEC i finalment vam poder veure'n algun exemple, navegant per la gramàtica en línia.

  L'IEC va publicar la Gramàtica de la llengua catalana l'any 2016, i va fer pública el passat 17 de gener la Gramàtica essencial de la llengua catalana. Aquesta gramàtica es pot consultar a l'adreça https://geiec.iec.cat/.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter