25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Lleida Dimarts, 30 d'abril de 2019

  Final de la XIII Gimcana Lingüística de les Garrigues

  L'INS Josep Vallverdú de les Borges Blanques guanya la tretzena edició de la Gimcana Lingüística de les Garrigues

  El Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del Servei Comarcal de Català de les Garrigues, va organitzar la XIII Gimcana Lingüística. L'activitat estava emmarcada dins el XIX Pla Comarcal de Suport a l'Educació de les Garrigues i va comptar amb la col·laboració del Consell Comarcal de les Garrigues i el Servei Educatiu de les Garrigues. A la final també hi van col·laborar l'Ajuntament de les Borges Blanques i la Biblioteca Marquès d'Olivart.
  En aquesta Gimcana hi concursen cada any els tres centres de secundària de la comarca: el Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques, l'INS Josep Vallverdú de les Borges Blanques i l'INS L'Olivera de la Granadella. El concurs està adreçat als alumnes de 2n d'ESO i té com a objectiu millorar el coneixement i l'ús de la llengua pròpia i el coneixement de la comarca.
  El contingut de les preguntes i proves que van haver de resoldre els alumnes en una primera fase, realitzada als centres, tractava sobre aspectes com la toponímia de la comarca, lèxic propi de les Garrigues, qüestions ortogràfiques i sintàctiques a partir de textos d'escriptors de la comarca, recerca de dades sobre l'ús de llengües als instituts i sobre l'ús de la llengua catalana en el sector socioeconòmic, etc.
  El dimarts 30 d'abril va tenir lloc la fase final a la sala d'actes de la Casa de la Cultura de les Borges Blanques. Els equips de cada centre classificats com a finalistes van participar en un concurs en què van haver de superar un conjunt de proves de llengua (frases fetes, refranys, barbarismes, qüestions d'ortografia i de lèxic). Hi van assistir com a públic tots els alumnes de 2n d'ESO de les Garrigues.
  En acabar el concurs, es va lliurar un diploma de participació i uns llibres de regal a cada centre educatiu, uns detalls de participació a tots els finalistes i un petit regal als guanyadors d'aquesta XIII Gimcana Lingüística de les Garrigues.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter