25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Ca n'Ametller Dimarts, 30 d'abril de 2019

  La Colla Bastonera del Montserratí visita el curs de l'Elemental 3 d'Esparreguera

  En el context temàtic de les festes tradicionals de Catalunya, aquesta colla folklòrica ha donat a conèixer les seves arrels i la seva destresa als alumnes de l'Oficina de Català

  El dilluns 29 d'abril, l'Oficina de Català d'Esparreguera (OC), del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), ha convidat la Colla Bastonera del Montserratí per a mostrar als alumnes de l'Elemental 3 com són les danses tradicionals amb bastons i quin és el moviment cultural de la vila a l'entorn d'aquesta tradició.

  D'aquesta manera, s'ha fet més vivencial l'aprenentatge de les tradicions i els costums catalans relacionats amb el folklore, un tema que forma part del programa del curs i que així s'ha treballat des de l'experiència directa.

  L'Antonio, la Queralt i la Cristina han explicat els inicis de la colla d'Esparreguera, que es remunten al 2006, i han convidat els aprenents de català a formar part de la seva entitat. Per tal d'engrescar-los-hi han ofert una demostració de dansa amb "L'esquerrana" i seguidament els han ensenyat els passos de la peça "La pavada" perquè la ballessin amb ells.

  Els alumnes han valorat molt positivament aquesta experiència que els han ofert amb tant entusiasme els tres components de la Colla Bastonera del Montserratí. Activitats com aquesta fan créixer el coneixement de la cultura catalana i la identificació amb el territori.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes