25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Ca n'Ametller Dimarts, 30 d'abril de 2019

  Voluntariat per la llengua: també al Centre Penitenciari Brians 2

  Enguany es posa en marxa la 1a. edició de Voluntariat per la llengua al Centre Penitenciari Brians 2

  Des del mes d'abril i fins al juny, el Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, del Consorci per a la Normalització Lingüística, organitza la 1a. edició del Voluntariat per la llengua (VxL) al Centre Penitenciari (CP) Brians 2.

  Per dur a terme el VxL dins d'aquest centre penitenciari, ha estat imprescindible la col·laboració del Centre de Formació d'Adults Víctor Català, del Departament d'Ensenyament, de la Taula de Participació Social del CP, del Departament de Justícia, i de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord.

  En aquesta 1a edició del programa, l'Emili i l'Antònia són els dos voluntaris lingüístics que dinamitzen una hora de conversa en català setmanal amb interns que són alumnes del Centre de Formació d'Adults. Tots dos també havien participat en diverses edicions del VxL al CP Brians 1 en altres ocasions.

  En aquestes trobades, l'interès principal és que els aprenents puguin practicar el català com a complement de les classes de català que segueixen. A més, però, el fet de dur a terme el programa amb voluntaris externs al Centre Penitenciari promou la necessitat d'utilitzar la llengua catalana en les relacions interpersonals pensant en el moment en què es reprengui la vida social i laboral no reclusa.

  Com ja és habitual, els voluntaris que hi participen estan formats per la Creu Roja del Baix Llobregat Nord i tenen com a referents principals tant el Centre Penitenciari com el Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, que gestionen el funcionament de l'activitat.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter