25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Ca n'Ametller Dilluns, 29 d'abril de 2019

  Quinze llengües reciten el poema "Poesia", de Rosa Fabregat, a Molins de Rei

  La celebració de Sant Jordi també ha deixat lloc a altres llengües que es parlen a Molins de Rei

  L'endemà de Sant Jordi, la sala d'actes de la nova Biblioteca el Molí de Molins de Rei ha estat l'escenari de la lectura del poema "Poesia" que Rosa Fabregat ha escrit a propòsit del Dia Mundial de la Poesia 2019. Gràcies a la col·laboració d'alumnes dels cursos de català per a adults i d'antics participants en activitats del Servei Local de Català de Molins de Rei, del Consorci per a la Normalització Lingüística, s'ha pogut sentir, després del català, el poema recitat en castellà, portuguès, àrab, anglès, romanès, armeni, basc, georgià, hindi, ucraïnès, guaraní, urdú, amazic i neerlandès.

  La directora de la Biblioteca, Montse Vega, ha obert l'acte per donar la benvinguda i, a continuació, l'alcalde de la vila, Ramon Sánchez, ha adreçat unes paraules als assistents per encoratjar a l'aprenentatge del català i a continuar organitzant activitats que integrin tothom a la vila. Abans que prenguessin la paraula els lectors, Marta Espona, com a responsable del Servei Local de Català, ha agraït la col·laboració dels alumnes en la lectura i, en alguns casos, la traducció del text, i ha recalcat la importància de totes les llengües com una gran riquesa per a tothom.

  Prop de vuitanta persones han seguit l'acte amb tota atenció i s'han pogut endur cap a casa un llibret amb tots els textos que s'havien llegit i el punt de llibre editat amb motiu de la 34a Fira del Llibre en Català, amb el lema incorporat de "Les llengües són cultura".


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter