25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Ca n'Ametller Dijous, 25 d'abril de 2019

  16 parelles més s'afegeixen a la 25a edició del Voluntariat per la llengua a Molins de Rei

  Antics voluntaris i aprenents han explicat la seva experiència als alumnes actuals i això ha servit per acostar-los la seva vivència i engrescar-los a participar-hi

  El mes de novembre de l'any passat es complien 15 anys de la primera edició del Voluntariat per la llengua a Molins de Rei, com també en altres poblacions a partir de la iniciativa dels serveis de català del Consorci per a la Normalització Lingüística. Alhora, a Molins de Rei se n'iniciava la 25a edició amb tres parelles noves. Ara, el mes d'abril, 29 persones, distribuïdes en 16 parelles (16 aprenents i 13 voluntaris), han començat les seves hores de conversa en català repartides entre el mes de març i el mes de juny.

  Ajudar a incorporar el català en les situacions comunicatives habituals dels aprenents és el primer i principal objectiu d'aquesta activitat del Voluntariat per la llengua, i per aquest motiu és imprescindible la col·laboració de la resta d'agents que formen part de la vida d'una comunitat. Aquí és on entra la participació dels establiments comercials, ja que amb ells s'assegura que els aprenents comptin amb el suport d'una altra persona a l'hora d'anar a comprar. En aquest moment, prop de 70 comerços de Molins de Rei, entre botigues i parades del Mercat Municipal, han confirmat la seva voluntat de participar en aquest projecte i estimular les persones que s'estan iniciant en el català a fer-ho també quan vagin a comprar.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter