25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Ca n'Ametller Dimecres, 24 d'abril de 2019

  Passejada de Sant Jordi amb els alumnes de Castellbisbal

  Els alumnes de l'Intermedi 3 i del Bàsic 3 gaudeixen de la fira de Sant Jordi i fan una ruta guiada pels cartells de la campanya Sant Jordi, una festa de cançons exposats als aparadors de les botigues de la vila

  Els alumnes dels cursos de català per a adults de l'Oficina de Català de Castellbisbal, del Consorci per a la Normalització Lingüística, han celebrat la Diada de Sant Jordi descobrint aquesta tradició catalana mitjançant una ruta per aquesta vila del Vallès Occidental. Els alumnes han visitat els aparadors dels comerços adherits al Voluntariat per la llengua que tenen exposats els cartells de la campanya Sant Jordi, una festa de cançons que s'ha fet des de tres oficines de català del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller.

  Els alumnes de l'Intermedi 3 han estat convocats en un extrem de la població per tal d'iniciar la passejada. La ruta ha començat amb una explicació breu de la festivitat de Sant Jordi. Després, s'han anat alternant les explicacions i audicions de les cançons exposades als cartells, amb l'assistència a algun acte dels organitzats durant la festa. Igualment, s'hi han fet comentaris sobre els productes en venda a les parades, sobre la tipologia d'aquestes, etc.

  La passejada ha durat el temps establert i ha acabat a l'hora prevista en el punt de trobada disposat per als alumnes del Bàsic 3. Llavors, s'ha fet el mateix recorregut però en sentit invers. El contingut de la ruta ha estat molt similar, però amb un afegitó: s'ha ensenyat als alumnes la ubicació d'algunes de les botigues on podran fer les pràctiques lingüístiques durant el mes de maig; en un cas, han pogut conèixer-ne el botiguer.

  Els alumnes assistents han estat molt contents amb la passejada i amb la participació en la festa, que era una novetat per a alguns, fins i tot per a persones de l'Intermedi 3.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter