25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Girona Divendres, 12 d'abril de 2019

  Cloenda del VII Taller de lectura i conversa en català de Roses

  Aquesta setmana hem fet la darrera sessió de l'activitat Fem-la petar amb un llibre, un taller de lectura i conversa en català, que hem dut a terme des del 19 d'octubre de 2018 fins al 12 d'abril de 2019 a l'Espai Z de la Biblioteca Municipal de Roses.

  Al llarg de vint sessions, les voluntàries Montse Sastre, Mercè Fages i Mar Pèlach han facilitat eines i orientacions a fi que les persones inscrites s'hagin endinsat en la lectura en llengua catalana i hagin consolidat l'aprenentatge d'aquesta llengua. A partir de la lectura de textos i de les converses generades a partir d'aquestes lectures, els participants han millorat la fluïdesa i l'expressió oral en català. Hi ha hagut una mitjana de 10 persones a cada sessió i un total de 27 persones inscrites al Taller.
   

  Durant aquests mesos, s'han llegit articles d'opinió d'autors diversos i temes ben diferents i poesia d'aquí i d'arreu. També s'ha llegit la novel·la gràfica Pompeu Fabra. L'aventura de la llengua, per commemorar l'Any Pompeu Fabra, i l'obra Hachiko. El gos que esperava, de Lluís Prats, amb qui es van poder intercanviar opinions i punts de vista en una sessió especial amb presència de l'autor. Els últims dies s'han llegit contes d'en Quim Monzó i de Flavia Company. La darrera sessió ha combinat lectura, conversa i tast dels dolços, sucs i tes preparats pels assistents.

  L'organització d'aquest taller ha facilitat la implicació i participació en el projecte de tres persones voluntàries, a més de la col·laboració amb la Biblioteca Municipal, que disposa d'un espai idoni i veu afavorits els seus objectius de promoció de la lectura.

  L'Oficina de Català de Roses, per la seva banda, ha participat en l'organització del taller i ha impulsat el projecte en el marc de les seves activitats orientades a promoure l'ús social del català a través d'activitats de foment de la lectura i de la conversa en català.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter