25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Girona Dilluns, 15 d'abril de 2019

  Paraules i expressions lloretenques, recollides en cartells i punts de llibre

  L'Oficina de Català i l'Associació de Comerciants de Lloret de Mar han fet un recull de paraules i expressions lloretenques tradicionals, que queden plasmades en una sèrie de catorze cartells i punts de llibre

  L'Oficina de Català i l'Associació de Comerciants de Lloret de Mar han fet un recull de paraules i expressions lloretenques tradicionals, que queden plasmades en una sèrie de catorze cartells i punts de llibre. Es vol retre homenatge, així, a aquest patrimoni immaterial; amb la voluntat, alhora, d'evitar que caigui en l'oblit. Són mots i expressions originàries gairebé en la seva totalitat de la tradició marinera de Lloret.

  L'elaboració dels cartells ha anat a càrrec de l'Oficina de Català de Lloret de Mar (Consorci per a la Normalització Lingüística) amb l'assessorament de M. Carme Macià Vidal per a les qüestions relacionades amb el parlar tradicional lloretenc. Els cartells estan il·lustrats amb imatges proporcionades pel Servei d'Arxiu Municipal de Lloret de Mar.

  Cada establiment de l'Associació de Comerciants que participa en la campanya tindrà exposat un cartell d'una paraula o expressió durant un mes i disposarà de punts de llibre amb la mateixa paraula o expressió. L'Associació de Comerciants sortejarà premis importants entre les persones que aconsegueixin recopilar tots catorze punts de llibre.

  La mecànica consisteix a anar a les botigues participants que tenen el pòster a buscar el punt de llibre corresponent. Només es pot demanar un punt de llibre per persona. I per demostrar que s'ha completat la col·lecció de punts de llibre, s'han de portar a El Puntet de Lloret o a El Puntet de Fenals. Hi haurà temps fins al 26 d'abril. El sorteig es farà entre tots els participants el divendres 27 d'abril.

  Els premis seran: entrades per al partit entre el Girona FC i el Llevant el 12/05 i entrades per anar a Port Aventura amb El Puntet.

  Aquesta campanya és a càrrec de l'Associació de Comerciants i l'Oficina del Català, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lloret de Mar i la Generalitat de Catalunya, la Penya del Girona FC Costa Brava Sud Lloret de Mar i El Puntet de Lloret.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter