25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Oriental Dijous, 11 d'abril de 2019

  Alumnes dels cursos de català per a adults de Mollet visiten l'exposició "Mollet, l’educació en blanc i negre (1905-1965)"

  Com era l'educació d'abans? Com eren les escoles d'abans? S'ensenyava en català? Els nens i les nenes aprenien a les mateixes aules? Això i molt més ens ho ha explicat Rosa Maria Securún, del Centre d'Estudis Molletans.

  Conèixer la història de Mollet forma part del coneixement de l'entorn on estudiem i alguns vivim. Conèixer la història de l'educació de Mollet és importantíssim, perquè nosaltres mateixos en formem part. És per això que amb el Centre d'Estudis Molletans, que aquest any ha dedicat la recerca al món de l'educació, hem compartit una visita guiada amb Rosa Maria Securún i dos dels grups d'alumnes dels cursos de català per a adults de Mollet del Vallès: el dilluns 8 d'abril amb el grup de nivell bàsic 3 i el dimarts 9 d'abril, amb el grup de nivell elemental 1. El fil conductor: l'educació d'abans o, com diu el nom de l'exposició: l'educació en blanc i negre.

  Sabeu per què tenim un carrer que es diu Trinitat Falguera o un altre que es diu Victòria Gacés? Per què una escola es diu Vicenç Plantada? D'on ve el nom de Col·legis Nous? Qui va ser la Senyoreta Barcala i per què tenim un centre cívic que té aquest nom? Què era l'escola dels caganers? S'educaven diferent, abans, els nens i les nenes? Una nena, tenia facilitat per fer batxillerat? On era la Casa dels Mestres? Rosa Maria Securún ha fet un recorregut pel món de la història de l'educació molletana des de 1905 fins al 1965 i ha desgranat anècdotes, històries i alguns dels alumnes han comparat els models d'educació que van tenir ells aquí o en altres països. Ha estat una visita molt enriquidora.

  Recull de fotos de la visita del grup elemental 1


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter