25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Àrea de Reus Dimarts, 9 d'abril de 2019

  Sessions de conversa en grup del Voluntariat per la llengua al Casal Cívic Sant Josep Obrer de Reus

  El 3 d'abril van començar aquestes sessions. Hi van assistir catorze aprenents i quatre voluntaris, que es trobaran  cada dimecres durant deu setmanes per conversar en català.

  Els aprenents d'aquests grups són de procedència molt diversa (el Marroc, Algèria, Colòmbia, Ruanda, el Senegal...) i tots ells assisteixen a un curs de català per a nouvinguts que imparteix l'Associació de Veïns del Barri de Sant Josep Obrer a l'equipament Cívic Sant Josep Obrer, on hi ha una Oficina d'Acció Ciutadana i espais on s'imparteixen activitats i cursos organitzats per la mateixa oficina o per altres entitats de la ciutat.

  Els alumnes d'aquest curs sentien la necessitat de reforçar l'ús oral de la llengua catalana per seguir millorant el seu procés d'aprenentatge, per la qual cosa des del Casal Cívic es van posar en contacte amb el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus per fer-hi una activitat conjunta. Com a resultat d'aquesta coordinació s'han organitzat unes sessions orals en grup al mateix Centre Cívic que dinamitzaran voluntaris i voluntàries del Voluntariat per la llengua i que s'impartiran els dimecres del 3 d'abril al 19 de juny de 16.30 a 17.30 h, tot just després que els alumnes surtin del curs de català a què assiteixen. 

  L'objectiu de l'activitat, més enllà de fomentar el coneixement i l'ús del català, és crear les condicions necessàries perquè els ciutadans d'un mateix municipi puguin compartir temps, espais i experiències i fer possible l'objectiu comú de conèixer persones noves i poder comunicar-s'hi i entendre's parlant la mateixa llengua.

  Les persones que estiguin interessades a participar-hi, com a voluntàries o com a aprenentes, poden posar-se en contacte amb el Centre de Normalització Lingüística personalment (Mas Vilanova, c. de l'Àliga de Reus, 1, Reus), per telèfon al 977 12 88 61 o per correu electrònic a vxl.reus@cpnl.cat. També poden demanar informació al mateix Casal Cívic Sant Josep Obrer, situal a la plaça Mas Pellicer, 55 de Reus o al telèfon 977 75 79 91.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter