25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Occidental 3 Dilluns, 25 de març de 2019

  Es consolida la col·laboració amb la Biblioteca Central de Cerdanyola

  El Servei Local de Català de Cerdanyola referma l'organització d'activitats regulars amb la Biblioteca Central de Cerdanyola. Des que es va inaugurar aquest equipament de la ciutat, l'any 2015, s'ha actuat en dos eixos principals: les visites guiades i el préstec de llibres de lectura fàcil.

  L'activitat més habitual són les visites guiades. Aquest segon trimestre se n'han fet 4 i hi han anat més de 50 alumnes de nivell Bàsic 2. Molts d'aquests alumnes són nouvinguts a la ciutat, per tant la visita els permet conèixer els serveis que els ofereix la biblioteca i fer-se el carnet d'usuari. A més, enguany s'ha començat a passar un qüestionari als alumnes, que han de respondre durant la visita, que els permet conèixer amb més profunditat les possibilitats de l'equipament.

  D'altra banda, la Biblioteca Central també facilita el préstec col·lectiu de llibres de lectura fàcil a l'aula de català. Aquest trimestre, dos grups del nivell Bàsic 2 han pogut llegir la novel·la Les mateixes estrelles de Núria Martí Constans gràcies a aquest servei. Durant aquestes visites, els alumnes agafen en préstec lectures graduades o llibres de lectura fàcil.

  A part de la col·laboració amb els cursos de català, la Biblioteca Central de Cerdanyola també és un punt d'inscripció del programa Voluntariat per la llengua.

  De cara al tercer trimestre, es continuaran fent les visites i els préstecs.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter