25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Àrea de Reus Dilluns, 25 de març de 2019

  Aleix Cort conversa sobre literatura amb l'alumnat del nivell superior del CNL de l'Àrea de Reus

  L'activitat forma part del programa "Autors a les aules" de la Institució de les Lletres Catalanes.

  Enguany, el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura s'ha acollit al programa "Autors a les aules" de la Institució de les Lletres Catalanes. Aquest programa permet que els alumnes lectors entrin en contacte directe amb els escriptors i hi estableixin un diàleg al voltant dels seus llibres i d'altres temes relacionats amb el fet literari.

  D'entre vora 300 autors, el CNL de l'Àrea de Reus, amb la voluntat de donar a conèixer els autors de la zona, ha triat el reusenc Aleix Cort, que va visitar la seu del CNL aquest divendres 22 de març, on es va trobar amb una trentena d'alumnes, sobretot del nivell C2 o superior, que han llegit la novel·la Avions de paper, publicada l'any 2015.

  Aleix Cort ha escrit diversos llibres de gèneres diferents, que van des de la novel·la fins al contes infantils passant per la poesia i l'assaig. A més de professor de literatura  a la Universitat de Barcelona, és professor de ball a l'Institut of Arts Barcelona.

  En el decurs de la trobada, els alumnes, que li van poder adreçar preguntes, es van interessar pel procés de construcció dels seus personatges, pel motiu de barrejar llocs reals amb llocs ficticis, per com agafa distància amb el que narra a les seves novel·les...

  Tot plegat va acabar d'una manera ben curiosa: els assistents, dirigits per l'escriptor, van construir un avió de paper i van fer-ne una enlairada col·lectiva per posar-se a la pell d'alguns dels personatges de la història que havien llegit.

  El 2017, el CNL ja es va acollir a aquest programa de la Institució de les Lletres Catalanes per organitzar una trobada entre l'alumnat i l'escriptora mataronina Care Santos. L'any passat es va optar per una autora local: Marta Magrinyà.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter