25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Ca n'Ametller Dimarts, 19 de març de 2019

  Els alumnes del curs Inicial d'Esparreguera coneixen la vila

  La sortida ha comptat amb diversos experts dels departaments de l'Ajuntament i del president de l'Associació Amics del Campanar d'Esparreguera

  El dimecres 13 de març els alumnes del curs Inicial 2 de l'Oficina de Català d'Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, han fet una sortida d'entorn per a conèixer els edificis municipals més importants de la vila i l'església de Santa Eulàlia.

  L'activitat ha començat a Can Pasqual, lloc on es fan les classes i seu de diversos departaments de l'Ajuntament. Acompanyats per la tècnica d'Acollida Ona Viñas, els alumnes s'han adreçat cap a la plaça de l'Ajuntament, on s'ha explicat els principals serveis que tenen a la seva disposició ubicats a l'edifici del consistori.

  La visita ha seguit anant a la Biblioteca Municipal L'Ateneu, on la directora de l'equipament, Carla Canongia, els ha contat què els ofereix aquest espai cultural més enllà del préstec de llibre i material audiovisual, i els ha mostrat les diferents dependències de l'edifici.

  Cal Trempat, que acull el Departament de Treball de l'Ajuntament d'Esparreguera entre d'altres, ha estat la propera parada de la sortida en grup. Allà Laura Oliveras, tècnica d'Orientació Laboral especialitzada en joves, els ha parlat del servei d'orientació laboral i d'atenció a la joventut.

  Finalment, el grup s'ha encaminat cap a l'església de Santa Eulàlia per a visitar-ne l'interior i especialment el campanar, el segon més alt de Catalunya. Josep Teruel, president dels Amics del Campanar d'Esparreguera, ha estat qui ha conduït la visita donant tota mena de detalls sobre les campanes, l'antiga maquinària del rellotge, la història del temple... El plat fort ha arribat amb la pujada fins al capdamunt del campanar, des d'on es pot gaudir d'una vista única d'Esparreguera.

  Els participants d'aquesta activitat l'han valorat molt positivament ja que els ha ofert informació molt útil i de primera mà per a moltes qüestions relacionades amb el seu dia a dia.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes