25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL l'Heura Dilluns, 18 de març de 2019

  Sonoritat? No, sororitat ;)

  El dimarts 12 de març, en el marc de les Jornades Feministes de Santa Coloma de Gramenet, el VxL va dedicar la seva trobada quinzenal a parlar sobre la sororitat.

  "Sororitat" encara és una paraula poc coneguda, de fet, algunes persones l'han conegut gràcies a que va ser la guanyadora del "neologisme de l'any 2018" per sobre d'altres neologismes com "narcopís", "microplàstic" o "migrant".[i]  Per contra, és un concepte molt present a les vides de les dones i que fa referència a la relació de solidaritat entre dones basada en motius socials, ètics o emocionals; és, doncs, l'equivalent al concepte de fraternitat entre homes.

  La sororitat parla del lligam estret entre dones que comparteixen experiències o interessos, i també té una dimensió política i pràctica del feminisme contemporani[ii], de reconeixement de l'autoritat i de la llibertat de les dones. Els organitzadors del concurs van mencionar que aquest enguany havien votat en el concurs més de 5.000 persones, i durant les manifestacions del 8 de març vam poder veure la importància que aquesta idea té per a moltes dones joves.  


  [i] https://www.iec.cat/activitats/noticiasencera.asp?id_noticies=2407

  [ii] https://ca.wikipedia.org/wiki/Sororitat


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter