25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Sabadell Dilluns, 18 de març de 2019

  Lliçó de poesia amb veu de dona al CNL de Sabadell

  El passat 13 de març, l'Auditori del Casal Pere Quart va acollir el recital "Dones poetes" a càrrec de l'actriu i directora teatral Gemma Reguant. L'acte, organitzat pel CNL de Sabadell amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, s'emmarcava en la celebració del Dia de les Dones i del Dia Mundial de la Poesia (21 de març).

  L'acte va incloure poemes de Maria Antònia Salvà, Clementina Arderiu, Rosa Leveroni, Felícia Fuster, Maria Mercè Marçal, Maria Àngels Anglada, Montserrat Abelló, Rosa Victòria Gras, Marta Pesarrodona, Olga Xirinacs, Pilar Canela, Montserrat Riba Romeva, Dolors Miquel, Gemma Gorga i Laia Noguera.

  Si aquestes grans poetes van triar les paraules justes per a les seves composicions, Gemma Reguant va triar la modulació més adequada perquè aquestes paraules arribessin al públic amb tota la seva esplendor. I és que "Dones poetes" no és un recital qualsevol. Més enllà que Gemma Reguant és professora de tècnica i expressió de la veu a l'Institut del Teatre i això es nota, l'espectacle es converteix en una experiència sensorial: juga amb sons evocadors (mar, vent, pluja...) per passar d'una autora a la següent o ofereix al públic herbes oloroses per flairar la fragància del bosc abans d'interpretar el poema d'aquest títol.

  I quan l'espectacle sembla que s'ha acabat, perquè els llums de la sala tornen a ser encesos, la rapsoda dona la paraula al públic i es parla de poesia. Un recital de poesia, sí, però amb valor afegit.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter