25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Girona Dijous, 14 de març de 2019

  Difusió del projecte de senyalització del patrimoni rosinc entre l’alumnat de català i les parelles lingüístiques de Roses

  Ahir a la tarda vam fer una passejada guiada i comentada pels edificis més emblemàtics de Roses, a càrrec de Josep M. Barris, arxiver municipal

  Partint del que durant molt temps va ser un "somni", un projecte cultural que posés en valor el patrimoni rosinc i servís per difondre'l, en Josep M. Barris va iniciar l'activitat  amb l'explicació de com es va gestar aquest projecte i ens va desgranar els diferents elements que en formen part (coneixement col·laboratiu i gratuït amb la Rosespèdia, senyalètica amb els codis QR i locus amoenus amb el patrimoni proper), ara que aquest projecte de senyalització del patrimoni rosinc ja és una realitat.

  A continuació, vam començar el recorregut per la Casa Riera i, a través de la Casa Rahola Berga, la Casa Guero, la Casa Matas o la Casa Mallol, entre d'altres, vam posar una atenció especial als cercles socials de l'època, a les activitats empresarials més destacades i al ric llegat cultural identitari que, al llarg del temps, ha deixat una important empremta a Roses.

  A partir de les explicacions d'aquests espais emblemàtics, els alumnes que van participar en aquesta activitat van respondre un qüestionari relacionat amb tot allò que es va explicar. A més, qui ho vulgui, podrà tornar a fer el recorregut i, través del codi QR que hi ha a cada placa explicativa, podrà accedir a molta més informació sobre cadascuna de les cases comentades.  

  Aquesta visita ens va guiar per la història de Roses i ens va ajudar a entendre una mica més la vila d'acollida del nostre alumnat. A més, activitats d'aquests tipus suposen cohesionar el grup, i motivar-lo i engrescar-lo a sortir de l'aula a treballar la llengua catalana, a més de fomentar el coneixement i la història del nostre territori, amb la inestimable col·laboració de l'Arxiu Municipal de Roses.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes