25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Oriental Dijous, 7 de març de 2019

  Els alumnes de català de la Garriga coneixen el paper de la dona a la Guerra Civil

  Els alumnes de català de l'Intermedi 2 commemoren el Dia Internacional de les Dones coneixent el paper de la dona a la Guerra Civil Espanyola.

  Fer palès el paper de la dona al llarg de la història és un dels objectius de la celebració del 8 de març. És per això que s'ha presentat un estudi per mostrar l'experiència de les dones durant la Guerra Civil espanyola.

  L'Anna Samper és una jove de la Garriga que va fer el seu treball de recerca de batxillerat sobre les dones a la GC. I ara ha mostrat aquesta realitat oblidada als alumnes de català.

  És un treball ben acurat en què l'Anna ha explicat els antecedents de la República del 31, com les dones un cop havien aconseguit el dret de divorciar-se i unes millores salarials, amb la GC experimenten un retrocès en les seves vides. Així només tenien l'opció conservadora de ser mestresses de casa, servicials i sense estudis o bé passar-se al bàndol republicà i fer-se milicianes  i fer el paper de l'home. Altres es feien padrines de guerra, escrivien cartes i encoratjaven els soldats amb un fi terapèutic per motivar-los a seguir endavant.

  L'activitat ha estat molt interessant perquè essent un grup de classe majoritàriament de dones s'ha pogut mostrar el valor de la dona en moments tan crítics com és una guerra.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter