25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Cornellà de Llobregat Dilluns, 11 de març de 2019

  L'alumnat del CNL de Cornellà fa un taller al Museu de les Matemàtiques

  El 5 de març una vintena d'alumnes del CNL de Cornellà van fer una visita guiada al Museu de les Matemàtiques de Catalunya (MMACA) i van fer el taller de 'Les cúpules de Leonardo'.

  Tots els assistents van canviar totalment qualsevol idea negativa que poguessin tenir sobre les matemàtiques, gràcies a la visita a aquest museu únic al país que es va fundar sota el lema 'Prohibit tocar'.

  La visita al museu, situat a la segona planta del Palau Mercader, va començar amb una explicació del per què d'un museu d'aquestes característiques i una petita explicació de cada una de les sales. A partir d'aquí, l'alumnat va anar coneixent les diverses sales mitjançant l'observació i la manipulació d'objectes que els van permetre afrontar diferents reptes matemàtiques sense ni adonar-se'n.

  Després de la visita, els assistents van participar en el taller de 'Les cúpules de Leonardo', una proposta del museu que permet, a partir de diferents patrons geomètrics -presents al Codex Atlanticus-, aixecar cúpules autosostenibles: els elements que s'hi fan servir no necessiten cap element d'unió. Aquest és el principi de Leonardome, l'"estructura recíproca" de Leonardo. És a dir, l'acoblament tridimensional d'elements (peces de fusta) que es donen suport mútuament.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter