25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Oriental Dijous, 7 de març de 2019

  Exposició sobre Ma Aurèlia Capmany a la biblioteca de Montmeló

  L'exposició Això era i no era, Ma Aurèlia Capmany entre nosaltres és vol ser una aproximació a la figura de l'escriptora catalana, no només en el món de la literatura, sinó també com a pionera del feminisme a Catalunya.

  Ma Aurèlia Capmany fou també actriu, directora de teatre, militant política i defensora dels drets de la dona per excel·lència. Ella va fer una valoració sobre el paper de la dona en la seva època a Catalunya i a partir d'aquí va intentar reviscolar el moviment feminista.

  L'exposició s'emmarca dins de la campanya de Municipis feministes per al programa del Dia Internacional de les Dones. En el cas de Montmeló es faran, durant el mes de març, una sèrie d'activitats centrades en el paper de la dona com a poder per transformar la societat, per adaptar la història d'acord amb el segle en què vivim. Mitjançant diversos  plafons exposats a la biblioteca La Grua, el públic podrà descobrir Ma Aurèlia Capmany a través de la biografia i d'un estudi sobre la seva actuació en diferents localitats de Catalunya per defensar els drets de la dona del segle XX.

  L'exposició ha comptat amb la col·laboració del Departament de Cultura i la Institució de les Lletres Catalanes. Ha produïda per la Casa de les Lletres de Tarragona, ciutat que ella anomena com l'altra ciutat, tenint en compte els estrets lligams entre aquesta barcelonina i les experiències viscudes a Tarragona.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter