25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Àrea de Reus Dimarts, 12 de febrer de 2019

  Javier Quesada Amor rep el primer premi del concurs "I tu, jugues en català"?

  Aquest alumne de l'Intermedi 2 de Reus ha rebut avui el primer premi de la mà del seu professor, Xavier Abello, i de la directora del CNL de l'Àrea de Reus, Anna Saperas.

  El passat dimarts 29 de gener a Barcelona  es van lliurar els premis del III concurs del programa I tu, jugues en català?, organitzat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). Com que Javier Quesada no va poder assistir a l'acte de Barcelona, l'ha rebut avui, 12 de febrer,  al CNL de l'Àrea de Reus, on cursa el nivell I2.

  El programa es va crear fa sis anys amb la voluntat de dinamitzar la llengua catalana en l'àmbit dels jocs i joguines. Per la seva banda, el concurs ha arribat a la tercera edició i en aquesta ocasió ha consistit a respondre una pregunta diària relacionada amb els jocs tradicionals que es publicava en el blog del concurs. Celebrat del 19 al 30 de novembre, ha comptat amb un total de 1.352 participants de tot Catalunya, dels quals 125 han obtingut la màxima puntuació i han format part del sorteig públic amb què es van decidir els tres guanyadors. Els afortunats, doncs, són:

  1r premi
  Sr. Javier Quesada Amor
  Una estada en un alberg de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT), un val de 50 € d'Abacus i un lot de jocs.

  2n premi
  Sra. Núria Bosch
  Un sopar per a dues persones al restaurant L'Avi Melcior, un val de 40 € d'Abacus i un lot de jocs.

  3r premi
  Sr. Francesc Moragas Rof
  Entrades per a l'espectacle La bona persona de Sezuan del TNC, un val de 30 € d'Abacus i un lot de jocs.

  Enhorabona!

  Sobre el programa I tu, jugues en català?

  Amb l'edició que just ara acaba, el programa I tu, jugues en català?, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha arribat a la sisena edició. Té com a finalitat impulsar la presència del català mitjançant el joc, gràcies a la feina en xarxa dels 22 centres de normalització lingüística (CNL) amb els comerços i les empreses del territori.

  Així, el Consorci referma l'aposta clara per fomentar l'ús del català en aquest àmbit, perquè és conscient de l'oportunitat que suposa per a l'aprenentatge i l'ús de la llengua, atès que la interacció en el joc facilita la socialització, enforteix el diàleg i ajuda en les relacions personals, alhora que fomenta la creativitat i activa la imaginació.

  De fet, durant el joc, es potencien totes les habilitats lingüístiques: parlar, llegir (les instruccions, per exemple), comprendre (les explicacions que doni un altre jugador) i fins i tot escriure (si la mecànica del joc ho demana). I, sobretot per als nous parlants del català, pot suposar una manera d'entrar en contacte amb el registre més informal de la llengua, a través d'un llenguatge espontani i popular, allunyat de la variant més acadèmica.

  Les primeres actuacions del CPNL relacionades amb el joc parteixen del 1997, amb iniciatives vinculades a l'elaboració i la difusió de catàlegs de jocs en diferents centres de normalització lingüística. El 2012, s'inicia la campanya I tu, jugues en català? al CNL de Barcelona que, posteriorment, es consolida com una actuació estratègica de tot el Consorci, en vista de la bona acollida entre el públic i els professionals del sector.
   


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes