25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Badalona i Sant Adrià Dijous, 31 de gener de 2019

  Es lliuren els premis de la tercera edició del concurs "I tu, jugues en català?"

  Amb més de 1.300 participants

  • Javier Quesada Amor, Núria Bosch i Francesc Moragas Rof, guanyadors de la tercera edició del certamen

  El passat dimarts 29 de gener es van lliurar els premis del III concurs del programa I tu, jugues en català?, organitzat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El programa es va crear fa sis anys amb la voluntat de dinamitzar la llengua catalana en l'àmbit dels jocs i joguines. Per la seva banda, el concurs ha arribat a la tercera edició i en aquesta ocasió ha consistit a respondre una pregunta diària relacionada amb els jocs tradicionals que es publicava en el blog del concurs.

  Una de les preguntes del concurs tenia relació amb les bitlles catalanes, a proposta del CNL de Badalona i Sant Adrià i del Club Termites de Llefià

  Celebrat del 19 al 30 de novembre, ha comptat amb un total de 1.352 participants de tot Catalunya, dels quals 125 han obtingut la màxima puntuació i han format part del sorteig públic amb què es van decidir els tres guanyadors. Els afortunats, doncs, són:

  1r premi
  Sr. Javier Quesada Amor
  Una estada en un alberg de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT), un val de 50 € d'Abacus i un lot de jocs.

  2n premi
  Sra. Núria Bosch
  Un sopar per a dues persones al restaurant L'Avi Melcior, un val de 40 € d'Abacus i un lot de jocs.

  3r premi
  Sr. Francesc Moragas Rof
  Entrades per a l'espectacle La bona persona de Sezuan del TNC, un val de 30 € d'Abacus i un lot de jocs.

   

  La directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Ester Franquesa; Alba Conesa, directora de Formació i Foment del CPNL; Muntsa Turon, cap de Comunicació i Participació d'ABACUS; Isabel Barros, directora comercial de DEVIR, i Marc Subirana, del restaurant L'Avi Melcior, van ser els encarregats de lliurar els guardons durant la festa, celebrada a la Biblioteca Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat.

  Durant la seva intervenció, Ester Franquesa va agrair la participació dels concursants i els col·laboradors i patrocinadors, així com la feina del CPNL en el marc del programa I tu, jugues en català?. "El que és natural en aquest país és jugar i utilitzar la llengua pròpia, però no tots els jocs són en català i  també hi ha persones que no dominen prou la llengua", va dir, per continuar ressaltant el paper de la DGPL i el CPNL per cobrir conjuntament aquest dèficit mitjançant tres eixos: cursos de català; dinamització de l'ús en àmbits com el del joc, i la feina amb creadors, distribuïdors i botigues de jocs perquè donin visibilitat als jocs en català als comerços. Franquesa va concloure la seva intervenció demanant "volem jugar en català, que el joc sigui en català i trobar jocs en català".

  Com a nota lúdica d'aquesta edició, durant el lliurament de premis es va proposar als assistents participar en un Kahoot de 6 preguntes sobre jocs en català. El Kahoot és una plataforma digital que permet elaborar un qüestionari en format de concurs perquè els participants aprenguin mentre juguen en directe. De les tres persones del públic que van obtenir la màxima puntuació i que, per tant, van guanyar un lot de jocs en català, la segona classificada va resultar ser alumna dels cursos de català del CNL Eramprunyà.

  Empreses i entitats compromeses amb el joc en català

  Aquesta tercera edició del concurs del programa I tu, jugues en català? ha estat possible, també, gràcies a la implicació de les empreses patrocinadores: Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT), Teatre Nacional de Catalunya (TNC), ABACUS, Restaurant l'Avi Melcior, Devir, Sembra Natura SLU, Singular Games i GDM Games.

  Aquesta edició també ha comptat amb la col·laboració d'altres entitats i empreses com Catalan Games, Cims, El CAE, Kibo Factory, Kidnelis / Sabadell Shop SL, La Fallera Calavera, Plld, Cap de Colla, Baralla Catalana, Science 4 You, Zoo del Pirineu o Pins Art (Metalúrgica Folch). Tots ells valoren positivament la implicació en el projecte, pel valor afegit que suposa en el servei que ofereixen. Un compromís que va ser públicament reconegut i agraït per part del Consorci per a la Normalització Lingüística.

  Sobre el programa I tu, jugues en català?

  Amb l'edició que just ara acaba, el programa I tu, jugues en català?, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha arribat a la sisena edició. Té com a finalitat impulsar la presència del català mitjançant el joc, gràcies a la feina en xarxa dels 22 centres de normalització lingüística (CNL) amb els comerços i les empreses del territori. Conscients que la interacció en el joc facilita la socialització, enforteix el diàleg i ajuda en les relacions personals, alhora que fomenta la creativitat i activa la imaginació, el CPNL referma la seva aposta clara per fomentar l'ús del català en aquest àmbit.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes