25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Oriental Dijous, 31 de gener de 2019

  Lliurament de l'última dona d'aigua numerada Vestit de Paraules, premi de L'Estenedor, Mollet del Vallès

  La guanyadora, Magda da Silva, diu que és una seguidora de L'Estenedor i una enamorada de la dona d'aigua Vestit de Paraules.

  L'any 2018, el CET Taller Alborada i CO del Bosc, centres que depenen de l'Institut Municipal de Serveis als Discapacitats de l'Ajuntament de Mollet del Vallès (IMSD), i el Servei de Català de Mollet del Vallès (CPNL) van preparar un premi molt i molt especial per a les persones que van guanyar el concurs de l'endevinalla de L'Estenedor.

  El premi va ser una dona d'aigua que té el nom de Vestit de Paraules i que justament les paraules que l'embolcallen són les paraules que usuaris, alumnat, persones que hi van col·laborar... van regalar-nos com a paraula triada per algun motiu especial (per la seva sonoritat, perquè va ser la primera apresa...), amb motiu dels trenta anys del Servei de Català de Mollet i, per tant, és una dona d'aigua "una mica de tothom".

  La dona d'aigua Vestit de Paraules va ser una sèrie numerada i exclusiva per a aquests números de l'any 2018 de L'Estenedor. Com que va tenir tant èxit, es va posar a la venda i forma part del catàleg general.

  Per a les persones que no coneguin les "Dones d'Aigua" de Mollet del Vallès, us direm que és un projecte artístic i artesà de l'IMSD, apadrinat per Núria Esponellà, l'autora precisament del llibre Una dona d'aigua. Aquestes obres d'artesania es comercialitzen a botigues de Mollet i, sobretot, als diferents centres de l'IMSD i a través d'Internet. Precisament aquest dissabte 2 de febrer, a les 12 h, s'inaugurarà una escultura i font d'una  dona d'aigua de més de quatre metres d'alçada, entre el carrer de Berenguer III i la rambla de Fiveller, amb el lema "Dona d'aigua, raig de vida, font d'esperança".

  L'entrega de l'última dona d'aigua Vestit de Paraules correspon al premi de l'endevinalla de L'Estenedor 152 i s'ha fet el dimecres 30 de gener. Aquesta vegada preguntàvem què volia dir tió. El sorteig s'ha fet entre un fum de participants amb resposta correcta: 4 Tros de tronc per cremar a la llar.

  Tot i que no ho posava en el concurs, des de la primera entrega, vam afegir al premi un segon obsequi: una visita guiada per tot el procés de creació de les dones d'aigua i que algú deia que era el premi de debò, perquè vam veure que no tothom coneixia la feina de l'IMSD. Recull de fotos

  I  quin serà el premi de l'endevinalla d'aquest any? Només us podem dir que serà un premi exclusiu fet al Taller Alborada.

  Si no heu respost l'endevinalla, ja podeu córrer. Aquesta vegada preguntem què vol dir gebre i heu de triar una de les quatre respostes que us proposem a L'Estenedor 153. Fins a l'1 de febrer encara hi sou a temps! Sort!


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes