25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Oriental Divendres, 21 de desembre de 2018

  El grup de conversa de Montmeló assisteix a la xerrada dels alumnes de 3r d'ESO

  Els joves i el grup d'Avis Savis

  Un grup d'alumnes de3r d'ESO de l'institut de Montmeló han fet un treball sobre l'origen del cinema durant aquest primer trimestre. Aquest treball de recerca l'han volgut explicar al Museu a partir de diferents xerrades en què hi ha pogut assistir el poble. 

  Els alumnes del grup de conversa Avis Savis han visitat el Museu per assistir a la presentació que han fet els joves de l'institut sobre l'origen del cinema, un treball realitzat al llarg del trimestre. 

  Una dotzena de nois i noies de l'institut han explicat des de l'origen dubtós de les ombres xinesques fins als nostres dies.Han mostrat el taumatrop, el fenaquistiscopi, el zoòtrop i han presentat , a partir d'un eix cronològic, la biografia de personatges del món del cinema, com van ser l'Emile Reynaud, Ettiene Jules, els germans Lumiére entre d'altres.

  Per explicar què és la il·lusió òptica en el món del cinema, els alumnes han preparat un taller als assistents a fi que cadascú elaborés el seu taumatrop. Tant els alumnes de l'institut pel que fa a la seva presentació oral, com la del grup de conversa com a oients ha estat molt interessant per intercanviar informació intergeneracional.

  L'accés al Museu tenia un cost d'1 euro amb l'objectiu de recaptar diners per a la campanya de Cap nen sense joguina promoguda des de l'institut. 


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes