25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Alt Penedès-Garraf Dimecres, 19 de desembre de 2018

  El II minicampionat de Scrabble clou les trobades setmanals que s’han fet durant la tardor a l’AE Talaia

  7 persones han participat en la segona edició dels minicampionats de Scrabble, organitzats pel Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú i la Federació Internacional de Scrabble en Català (FISC), al local de l'Agrupació Excursionista Talaia, entitat adherida al Voluntariat per la llengua (VXL).

  El 13 desembre va tenir lloc la segona competició del torneig de Scrabble a l'Agrupació Excursionista Talaia, entitat adherida al VxL. L'activitat va servir de cloenda a les trobades setmanals que, des de l'octubre, s'han fet cada dijous a la tarda a l'entitat. Les trobades, conduïdes per Jordi Pujol, voluntari lingüístic i membre del FISC, s'adreçaven principalment als alumnes dels cursos de català elementals i intermedis i a les parelles del VxL amb la finalitat que el joc de llengua contribuís a reforçar l'expressió oral i a incrementar el vocabulari i les expressions. Les trobades també eren obertes als membres de l'entitat.

  Tres premis

  El campionat va comptar amb l'arbitratge i el suport de Francesc Gallèn, Armand Sanmamed i Jordi Pujol, membres del FISC. S'hi van inscriure set persones. La competició va constar de tres rondes de dotze minuts cadascuna. L'agulla de les puntuacions de les partides va ser entre els dos-cents i els  quatre-cents punts.

  El primer lloc va ser per al jove vilanoví, Martí Raventós, que va guanyar un joc de Scrabble, gentilesa del FISC; la segona i tercera posició van ser per a Queti Vinyals, en condició de sòcia de l'entitat, i Ester Gómez, voluntària lingüística i alumna del primer curs del nivell Intermedi de català, que van rebre uns quadres artístics creats per Jordi Pujol, conductor de les trobades, fets especialment per al campionat amb imatges i paraules a partir de peces del joc. El premi especial per a la paraula amb més puntuació amb la lletra V de Vilanova va ser per al soci de l'entitat Joan Raventós, que va aconseguir un "nervi" amb molt bon resultat.

  La presidenta de l'entitat Lurdes Campins va obsequiar totes les persones que van participar en aquest segon minicampionat amb els relats i les descripcions de les tres últimes rutes de les caminades populars que es fan al gener a Vilanova i la Geltrú.

  Properes convocatòries

  Els minicampionats de Scrabble estan pensats perquè cada trimestre s'organitzi una sessió amb la finalitat d'oferir una activitat lúdica relacionada amb les paraules perquè les parelles lingüístiques, l'alumnat dels cursos de català i totes les persones majors d'edat a qui agradin els passatemps, els jocs de taula i la llengua puguin apuntar-s'hi i gaudir de les emocions de les lletres de l'Scrabble.

  La tercer edició serà la d'hivern (gener-febrer) i l'última tindrà lloc a la primavera (abril-maig).


  Cliqueu la imatge per veure'n més fotografies.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes