25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Vallès Oriental Dimecres, 12 de desembre de 2018

  Penúltima dona d'aigua Vestit de Paraules, premi de L'Estenedor, Mollet del Vallès

  El guanyador, Josep Margarit i Benseny, de l'Assessoria Margarit de Mollet diu que li agrada molt la fraseologia i que per això va participar en el concurs de l'endevinalla. Aquesta vegada preguntàvem què vol dir cantar les quaranta a algú. El sorteig s'ha fet entre un fum de participants amb resposta correcta: 3a Renyar algú o retreure-li les malifetes.

  Aquest any, el CET Taller Alborada i CO del Bosc, centres que depenen de l'Institut Municipal de Serveis als Discapacitats de l'Ajuntament de Mollet del Vallès (IMSD) i el Servei de Català de Mollet del Vallès (CPNL) han preparat un premi molt i molt especial per a la persona que guanya el concurs de l'endevinalla de L'Estenedor (gener-desembre de 2018).

  El premi és una dona d'aigua que rep el nom de Vestit de Paraules i que justament les paraules que l'embolcallen són les paraules que usuaris, alumnat, persones que hi van col·laborar... van regalar-nos com a paraula triada per algun motiu especial (per la seva sonoritat, perquè va ser la primera apresa...), amb motiu dels trenta anys del Servei de Català de Mollet i, per tant, és una dona d'aigua "una mica de tothom".

  Per a les persones que no coneguin les Dones d'Aigua de Mollet del Vallès, us direm que és un projecte artístic i artesà de l'IMSD, apadrinat per Núria Esponellà, l'autora precisament del llibre Una dona d'aigua. Aquestes obres d'artesania es comercialitzen a botigues de Mollet i, sobretot, als diferents centres de l'IMSD i a través d'Internet. 

  La dona d'aigua Vestit de Paraules és una sèrie numerada i exclusiva per a aquests números de l'any 2018 de L'Estenedor i que commemora els trenta anys del Servei de Català de Mollet, quan n'hem fet trenta-un, camí ja dels trenta-dos. Al premi s'hi suma una visita pel centre per veure tot el procés de creació de les dones d'aigua.

  L'entrega de la penúltima dona d'aigua Vestit de Paraules corresponent al premi de l'endevinalla de L'Estenedor 151 s'ha fet el divendres 14 de desembre, a les 10 h, a les dependències de l'IMSD. 

  Recull de fotos 

  Us animem a respondre l'endevinalla de l'últim Estenedor amb aquest premi, L'Estenedor de desembre


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes