25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Cornellà de Llobregat Dimarts, 4 de desembre de 2018

  El primer Club de Lectura Fàcil de Cornellà del curs 2018-2019 llegeix "Tant de gust... senyor Fabra"

  17 lectors han participat en les tres sessions del Club i han fet un recorregut per la vida i l'obra de Pompeu Fabra, enguany que es commemora l'Any Fabra, ja que és el 150è aniversari del seu naixement i fa 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana

  El llibre Tant de gust... senyor Fabra combina retalls biogràfics de l'autor amb textos d'altres autors relacionats amb el Mestre, com ara la descripció que en fa Josep Pla a Homenots.

  Arran del la lectura del llibre,  els participants també es van atrevir a llegir alguns fragments del llibre Pompeu Fabra, el meu pare. Records personals de Carola Fabra. La filla gran de Fabra hi explica els records que conserva del seu pare, els seus gustos i costums, els anys bons i les dificultats de l'exili.

  A partir d'aquestes dues lectures, els assistents al Club han descobert la vessant més propera (més humana) de Pompeu Fabra. 

  En l'última sessió, cadascun dels lectors va fer un petit resum sobre algun aspecte relacionat amb la quotidianitat del lingüista, com ara si li agradava ballar o d'on li venia l'afició de fumar en pipa.

  A més de la lectura del llibre, els participants van practicar i aprofundir en la fonètica dels sons vocàlics del català.

  El proper Club de Lectura Fàcil de Cornellà serà al febrer. S'hi llegirà Pilar Prim, de Narcís Oller, i es farà a la Biblioteca Central.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes