25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de novetats

Llengua i cultura

 • CNL Barcelona Dimecres, 21 de novembre de 2018

  Maria Aurèlia Capmany és descoberta pels alumnes de català

  Marta Nadal, comissària de l'Any Capmany, en un moment de la xerrada a la Biblioteca Horta - Can Mariner.

  Marta Nadal, comissària de l'Any Capmany, va oferir ahir dimarts, 20 de novembre, una xerrada, organitzada per la Delegació d'Horta-Guinardó del CNL de Barcelona a la Biblioteca Horta - Can Mariner.

  "Maria Aurèlia Capmany, literatura i compromís" és el títol de la xerrada que va oferir Marta Nadal, comissària de l'Any Capmany, ahir dimarts 20 de novembre a la Biblioteca Horta - Can Mariner. L'activitat estava organitzada per la Delegació d'Horta-Guinardó del CNL de Barcelona amb l'objectiu de fer descobrir l'autora als alumnes de català i al públic de la biblioteca i del barri.

  El compromís de Capmany amb el país, la llengua i el feminisme va ser clau en la vida de l'autora i en va impregnar l'obra, que abasta tots els gèneres literaris. A més de destacar el vesssant com a dona reivindicativa en plena època franquista, Nadal va fer arribar al públic la Capmany més íntima: "La gent la recorda amb el puro i en té una imatge que no és del tot real, ja que era una persona tendra, tímida i, fins i tot, coqueta".

  En acabar la xerrada, es va generar una reflexió final amb el públic sobre el perquè l'autora no ha estat tan coneguda com altres referents de la literatura catalana, com Mercè Rodoreda. Per Nadal, una lectura positiva que podem fer ara és el fet que Feliçment, jo sóc una dona sigui lectura obligatòria a Batxillerat des de l'any passat, cosa que permet que els més joves descobreixin l'autora en una de les obres més destacades, que tracta sobre una qüestió de plena actualitat: l'apoderament de les dones en la societat.

  Fotos de l'activitat


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter